El llegat de Rondissoni

No results found.

No results found.

« Rondissoni era un mestre en el doble sentit de la paraula: el que en sap molt i sap transmetre-ho als altres.»

Manuel Vázquez Montalbán

La discreció del ciutadà Josep Rondissoni és proverbial. Poca cosa se’n sap, d’ell, ni tan sols on va néixer. Estirant el fil de la seva biografia, però, descobrim que es va establir a Barcelona fugint de la Gran Guerra i que, tot i viure la República i la grisor del franquisme, se li desconeix cap adscripció política. Però un fet va marcar el seu destí: va ser deixeble d’un dels més grans xefs de tots els temps, Auguste Escoffier.

El misteri que envolta la figura del ciutadà Rondissoni, que tractem de resoldre en aquesta obra, contrasta amb l’empremta extraordinària que va deixar en la cuina catalana del segle XX. Va ensenyar a cuinar a centenars de senyores i minyones al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, i va tirar endavant una revista culinària pionera i avançada al seu temps: Menage. La seva cuina i els seus receptaris han estat d’una transcendència cabdal per a la cuina catalana moderna i han arrelat en l’imaginari col·lectiu de tot un poble, fins al punt que la realitat es confon amb la llegenda: ja els cuinàvem abans, o va ser Rondissoni qui va introduir els canelons a les taules catalanes?

El llegat de Rondissoni és un recull de les millors receptes que el gran xef va deixar per a la posteritat, que Manel Guirado contextualitza en el moment històric complex que va viure.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Fitxa tècnica

Col·lecció:

Enquadernació: Rústega amb solapes

Format: 23 x 16 cm

Descarrega la portada
Manel Guirado

És professor de cuina, sommelier i periodista gastronòmic. Desenvolupa cursos i tallers de tota mena, des d’un sobre cuina japonesa o tast de vins fins a un de maridatge d’orxata amb festucs. Ha fet conferències a ESADE i ha escrit articles per a El País, Time Out, Cuina o Delicooks. A Ara Llibres ha publicat La cuina de nadal (2013) on ens convida a descobrir tots els secrets de la cuina de Nadal d’una manera senzilla, amena i per a tots els gustos i El llegat de Rondissoni (2017), cuiner i pedagog que feia classes de cuina al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i on repassa les millors receptes que Rondissoni va llegar a la cuina catalana.

Manel Guirado

És professor de cuina, sommelier i periodista gastronòmic. Desenvolupa cursos i tallers de tota mena, des d’un sobre cuina japonesa o tast de vins fins a un de maridatge d’orxata amb festucs. Ha fet conferències a ESADE i ha escrit articles per a El País, Time Out, Cuina o Delicooks. A Ara Llibres ha publicat La cuina de nadal (2013) on ens convida a descobrir tots els secrets de la cuina de Nadal d’una manera senzilla, amena i per a tots els gustos i El llegat de Rondissoni (2017), cuiner i pedagog que feia classes de cuina al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i on repassa les millors receptes que Rondissoni va llegar a la cuina catalana.

Et pot interessar

Les postres d’en Jordi Roca

Confessions d’un sommelier

Cuines

Reserva’t per a les postres

La paella pel mànec

Corpus de la cuina catalana

No soc un dels vostres