Vida intensa d’un revolucionari de la Boqueria.

Una òpera gastronòmica

No results found.

No results found.

Torna l’autor de “No soc un dels vostres” amb un exercici brillant de periodisme gastronòmic. A través de la figura de Cabau, l’autor també reflexiona sobre l’evolució i l’estat de la Boqueria.

 

La vida intensa d’un dandi revolucionari que des de la Boqueria va convertir la cuina catalana en art i el seu nom en llegenda.

Qui va ser Ramon Cabau? Per què s’està esborrant l’empremta d’un dels personatges més singulars de la història de la cuina catalana? I potser la pregunta més dolorosa i, tanmateix, més pertinent: quin patiment insuportable el va empènyer al suïcidi al bell mig del mercat de la Boqueria, que tant estimava?

Parlar de Cabau és descriure algú capaç de turbinar la gastronomia catalana fins a catapultar-la a una dimensió internacional desconeguda fins aleshores. És assenyalar un dandi il·lustrat que usava el vestuari i la picaresca per arrodonir una imatge de marca pròpia. És obrir les portes i les finestres del palau modern de la restauració barcelonina, amb sobretaules eternes. És visualitzar el portaveu d’un idealisme contagiós, d’una filosofia de pagès en un moment màgic. És esclarir les conseqüències de saber fer la puta i la Ramoneta entre el franquisme i la puixança del catalanisme sense sortir escaldat pel socialisme. És entendre que la solitud més dolorosa és quan s’està envoltat d’ulls inquisitius.

I és, en última instància, certificar que la mort operística és el desenllaç adient si l’obsessió és no caure en l’oblit.

Per Marc Casanovas, periodista gastronòmic i autor de No soc un dels vostres.

Fitxa tècnica

Col·lecció:

Enquadernació: Rústica amb solapes

Vida intensa d’un revolucionari de la Boqueria.
Descarrega la portada
Marc Casanovas
Marc Casanovas (Barcelona, 1979) és periodista i escriptor gastronòmic. La passió per l’alimentació l’ha portat a escriure i investigar sobre història de la restauració, el futur dels petits productors, seguretat i justícia alimentària, i el camí cap a una alimentació sostenible.

Marc Casanovas (Barcelona, 1979) és periodista i escriptor gastronòmic. La passió per l’alimentació l’ha portat a explorar aquest àmbit des de múltiples angles: ha escrit i investigat sobre història de la restauració, el futur dels petits productors, seguretat i justícia alimentària, i el camí cap a una alimentació sostenible. Col·labora en mitjans com La Vanguardia, Catalunya Ràdio, i les revistes ArrelsCUINA i la guia Repsol. Va treballar a elBulli Foundation i a PlayGround Food i és l'autor de 'No soc un dels vostres' (Ara Llibres 2023), recuperant la figura de l'Àlex Montiel, el prestigiós cuiner de L'Aram. 

Marc Casanovas
Marc Casanovas (Barcelona, 1979) és periodista i escriptor gastronòmic. La passió per l’alimentació l’ha portat a escriure i investigar sobre història de la restauració, el futur dels petits productors, seguretat i justícia alimentària, i el camí cap a una alimentació sostenible.

Marc Casanovas (Barcelona, 1979) és periodista i escriptor gastronòmic. La passió per l’alimentació l’ha portat a explorar aquest àmbit des de múltiples angles: ha escrit i investigat sobre història de la restauració, el futur dels petits productors, seguretat i justícia alimentària, i el camí cap a una alimentació sostenible. Col·labora en mitjans com La Vanguardia, Catalunya Ràdio, i les revistes ArrelsCUINA i la guia Repsol. Va treballar a elBulli Foundation i a PlayGround Food i és l'autor de 'No soc un dels vostres' (Ara Llibres 2023), recuperant la figura de l'Àlex Montiel, el prestigiós cuiner de L'Aram. 

Et pot interessar

Alps, més enllà dels límits

La maternitat d’Elna. 20è aniversari

No va quedar res

Palestina des de dins

En carn i ossos

Hi ha llum entre les cordes

La veritat del cas Comorera