Confessions d’un sommelier

Quan la teva passió es converteix en el teu pitjor enemic.

En David Seijas va ser el sommelier de elBulli durant dotze anys, ara és sommelier i empresari.

«David Seijas, un sommelier innovador a l'univers d’elBulli i un guanyador fins i tot amb els entrebancs de la vida.» — Ferran Adrià

David Seijas és considerat un sommelier excepcional. Forma part de la història del mític restaurant elBulli i és un referent de l’univers bullinià de Ferran Adrià. El vi és la seva gran passió i també ha estat durant molts anys el seu gran problema. I és que ara fa sis anys que va aconseguir superar les addiccions que havien marcat la seva vida durant anys. Aquest llibre és la seva història de superació, de lluita constant per superar una addicció tan íntimament relacionada amb la seva professió sense haver de renunciar-hi.

En el llibre Confessions d’un sommelier, Seijas explica la seva vida amb sensibilitat i sinceritat. Aventures i anècdotes plenes de vitalitat i amb un gran sentit de l’humor que ens atrapen des de la primera  pagina per dos motius: D’una banda, descobrir una vida d’alts i baixos, però, sobretot, sempre plena de voluntat per continuar endavant; i, d’altra banda, ens ofereix un cop d’ull a les entranyes d’un dels restaurants més mediàtics de la història gastronòmica catalana, elBulli.

Entrevistes

Fes-ne un tast

La transformació de la meva vida va ser radical. Vaig canviar els horaris: res de sortir amb els amics, res de sopars, res de bars, res de tasts, de presentacions ni de farres, res de futbol; res del que abans valia. Em vaig evaporar del tot del món de la faràndula, dels showrooms, dels congressos gastronòmics, dels saraus, de visites a cellers, de menjar a restaurants, de tenir contacte amb periodistes gastronòmics, xefs i sommeliers.
A tota aquesta gent del sector no els vaig explicar res del que em passava. De fet, vaig trigar anys a explicar-ho. Només ho sabien les persones de més confiança, com el meu germà Fredi i uns quants amics d'elBulli. Aleshores em feia pànic que sabessin el meu problema, un problema que avui sé que és més habitual del que s'explica i que encara s'intenta amagar i emmascarar. El fet és que la relació amb l'alcohol de molts restauradors, cellerers i comercials del món del vi es normalitza tant que el consum diari no es veu amb preocupació.