Gèneres: Actualitat, Autobiografia, Creixement personal i Gastronomia i oci
Etiquetes: Coneixement, Música i Televisió
ISBN: 978-84-1173-077-8
Pàgines: 232
Publicació: 03/06/2024
Comparteix si t’ha agradat
Confessions d’un sommelier
Quan la teva passió es converteix en el teu pitjor enemic.
En David Seijas va ser el sommelier de elBulli durant dotze anys, ara és sommelier i empresari.
«David Seijas, un sommelier innovador a l'univers d’elBulli i un guanyador fins i tot amb els entrebancs de la vida.» — Ferran Adrià
David Seijas és considerat un sommelier excepcional. Forma part de la història del mític restaurant elBulli i és un referent de l’univers bullinià de Ferran Adrià. El vi és la seva gran passió i també ha estat durant molts anys el seu gran problema. I és que ara fa sis anys que va aconseguir superar les addiccions que havien marcat la seva vida durant anys. Aquest llibre és la seva història de superació, de lluita constant per superar una addicció tan íntimament relacionada amb la seva professió sense haver de renunciar-hi.
En el llibre Confessions d’un sommelier, Seijas explica la seva vida amb sensibilitat i sinceritat. Aventures i anècdotes plenes de vitalitat i amb un gran sentit de l’humor que ens atrapen des de la primera pagina per dos motius: D’una banda, descobrir una vida d’alts i baixos, però, sobretot, sempre plena de voluntat per continuar endavant; i, d’altra banda, ens ofereix un cop d’ull a les entranyes d’un dels restaurants més mediàtics de la història gastronòmica catalana, elBulli.
Entrevistes
Entrevista amb en Xavier Grasset al +324: David Seijas ens presenta el llibre Confessions d’un sommelier
Vilaweb: David Seijas: “Si hagués deixat el món del vi, l’alcohol m’hauria guanyat”
El Nacional: David Seijas: “Estic orgullós de dir que he guanyat la batalla a l’alcohol perquè és al que em dedico”
Fes-ne un tast
A tota aquesta gent del sector no els vaig explicar res del que em passava. De fet, vaig trigar anys a explicar-ho. Només ho sabien les persones de més confiança, com el meu germà Fredi i uns quants amics d'elBulli. Aleshores em feia pànic que sabessin el meu problema, un problema que avui sé que és més habitual del que s'explica i que encara s'intenta amagar i emmascarar. El fet és que la relació amb l'alcohol de molts restauradors, cellerers i comercials del món del vi es normalitza tant que el consum diari no es veu amb preocupació.