Mare Mar

No results found.

No results found.

Li diem planeta Terra o mare terra, quan el 70% del planeta està format per l’oceà. L’estat de l’oceà és molt delicat i aquest llibre ens connecta amb la seva riquesa i amb les seves problemàtiques per intentar posar-hi remei. Mare mar entrellaça les memòries més canalles, vívides, tristes i divertides dels sabers populars dels habitants de la Barceloneta -peixateres, xarxaires, pescadors, cordelers, portuaris, persones migrades amb oficis de mar-. A través d’un llenguatge de barri, aprendrem a netejar, honrar i cuinar peixos oblidats, de proximitat i de temporada amb tècniques pesqueres sostenibles, a saber quan i en quines situacions és adequat menjar-los o deixar de fer-ho per complet, quins peixos s’estan extingint i quins s’adapten a la pujada de la temperatura de la mar.

Fitxa tècnica

Descarrega la portada
Marina Monsonís

Soc sisena generació del barri de la Barceloneta, d'una família sempre vinculada a la mar: pescadors, peixateres, cordelers, cuineres de ranxo de peix i xarxaires. He crescut en un terrat amb vistes al port i a la mar, on he vist moltes transformacions urbanístiques que afecten a la ciutat,a les persones i a la vida oceànica. Des de fa vint anys que treballo en projectes dins I fora del barri, que posen al centre la importància de la història popular, domèstica i política. L'última dècada m'he centrat a promoure els peixos oblidats, de proximitat i de temporada a través de murals, textos, tallers i receptaris tradicionals de barca, això ha inspirat molts projectes i comerços que en l’actualitat defensen aquest tipus de cuina de peix. He guanyat el Premi a la Mirada Sostenible Comer de La Vanguardia. 2022 i el Premi Josep Mercader. Alimentació Sostenible. Forum Gastronòmic 2022. Des del 2018 dirigeixo la cuina del MACBA, un projecte artístic i culinari que es centra en una cuina en el context de la crisi climàtica i energètica. Sóc autora del llibre La Cocina situada, un diccionario para la soberanía alimentaria il.lustrat per Carla Boserman. 2021. Ed. G. Gili.

Marina Monsonís

Soc sisena generació del barri de la Barceloneta, d'una família sempre vinculada a la mar: pescadors, peixateres, cordelers, cuineres de ranxo de peix i xarxaires. He crescut en un terrat amb vistes al port i a la mar, on he vist moltes transformacions urbanístiques que afecten a la ciutat,a les persones i a la vida oceànica. Des de fa vint anys que treballo en projectes dins I fora del barri, que posen al centre la importància de la història popular, domèstica i política. L'última dècada m'he centrat a promoure els peixos oblidats, de proximitat i de temporada a través de murals, textos, tallers i receptaris tradicionals de barca, això ha inspirat molts projectes i comerços que en l’actualitat defensen aquest tipus de cuina de peix. He guanyat el Premi a la Mirada Sostenible Comer de La Vanguardia. 2022 i el Premi Josep Mercader. Alimentació Sostenible. Forum Gastronòmic 2022. Des del 2018 dirigeixo la cuina del MACBA, un projecte artístic i culinari que es centra en una cuina en el context de la crisi climàtica i energètica. Sóc autora del llibre La Cocina situada, un diccionario para la soberanía alimentaria il.lustrat per Carla Boserman. 2021. Ed. G. Gili.

Et pot interessar

Envoltat d’idiotes

Una vida a les muntanyes – edició de col·leccionista

El Búnquer confidencial

No hi ha paraules

Sota la superfície

Confessions d’un sommelier

La catalana llengua

Sedició a la granja