La cooperativa Som Ara Llibres, editora dels segells Amsterdam (ficció), Ara Llibres (no ficció), Now Books (castellà) i Bernat Metge (clàssics grecs i llatins) amplia enguany de manera notable la seua presència a la 52a Fira del Llibre de València, que se celebra del 20 d’abril a l’1 de maig en els Jardins de Vivers de València.
L’acord amb una altra cooperativa de referència, Abacus, permet en aquesta edició de la Fira del Llibre disposar, per primera vegada, d’un espai propi a les casetes 32 i 33 (en l’explanada, al costat de l’Organització) per mostrar una àmplia selecció de les principals novetats i el fons editorial dels 15 anys de trajectòria. A més, dijous dia 27 celebrarà els 50 anys de Maria del Mar Bonet als escenaris amb la presentació, a les 19 hores a l’Espai Autors 1, de Maria del Mar Bonet, intensament, un recorregut per la vida i la carrera de l’artista mallorquina escrit pel periodista musical Jordi Bianciotto. Aquesta obra compta ja amb una segona edició i és un dels plats forts d’aquest Sant Jordi.
Diumenge dia 30 a les 11h serà el torn per a un dels llibres més venuts els últims mesos: Curs de feminisme per microones, que suma ja 5 reimpressions. L’autora, Natza Farré, conversarà amb l’escriptora i periodista Esperança Camps al voltant de la temàtica que tracta l’obra: un cop de puny a la taula per reforçar el paper del feminisme en la nostra societat. Tant Maria del Mar Bonet com Natza Farré signaran exemplars de les seues obres a la Fira del Llibre de València.
Som Ara Llibres va iniciar fa pocs mesos una nova etapa sota la direcció editorial de Joan Carles Girbés (Carcaixent, 1974), qui prèviament ha estat editor a Edicions Bromera i a Sembra Llibres. Un dels objectius de futur que s’ha marcat la cooperativa és augmentar de manera decidida la presència, la promoció i la difusió dels llibres que edita arreu del territori.
La selecció de títols de Som Ara Llibres en aquesta edició de la Fira del Llibre de València inclou obres de referència com Els invisibles, d’Isabel-Clara Simó; L’amor et farà immortal, de Ramon Gener; La màgia de l’ordre, de Marie Kondo; Farishta, de Marc Pastor; La ràbia, de Lolita Bosch; Les paraules ferides, de Jordi Sierra i Fabra; Córrer o morir, de Kilian Jornet; La gatera, de Muriel Villanueva; o Ara comença tot, de Lluís Homar, entre molts altres.