«Islàndia, l’illa del vent». La crònica definitiva d’un país exuberant

Amb volcans actius, vents furiosos, guèisers i d’una societat que resisteix a les condicions mésextremes.

Una oportunitat única per conèixer amb profunditat i rigor la societat islandesa des dela perspectiva d’un periodista català que, com la resta d’illencs, també ha hagutd’adaptar-se a un entorn natural superb i, alhora, hostil.

Èric Lluent és la veu catalana més experta per parlar d’Islàndia. Ho ha fet per a Islàndia (RAC1), La Vanguardia, i ElDiario.es, entre d’altres. Ens descobreix l’illa del vent amb els ulls d’un català que va marxar de casa per tenir un futur millor i que ha fet de l’illa casa seva.

Més enllà de volcans, glaceres i salts d’aigua que enamoren a primera vista, hi ha una Islàndia dura i inclement on habita una comunitat que s’ha adaptat a una meteorologia, una geologia i una geografia extraordinàriament adverses per a la vida humana. Tempestes violentes, erupcions volcàniques prop de la capital, terratrèmols que ho fan trontollar tot, naufragis en alta mar i un vent persistent han forjat aquesta nació que és debat entre la tradició i la modernitat amb el temor de perdre la seva identitat mil·lenària.

VIURE I SOBREVIURE EN CONDICIONS EXTREMES EN UN DELS PAÏSOS MÉS FASCINANTS DEL MÓN.

Èric Lluent, que resideix a Islàndia des de fa molts anys, ha estat a tocar de la lava roent,ha trepitjat el gel de les glaceres i la sorra negra de les platges basàltiques, ha entrevistat una noia que va quedar sepultada per la neu mentre dormia a la seva habitació, ha navegat per l’Atlàntic Nord, ha muntat a cavall per les terres del sud, s’ha endinsat en la vida nocturna de Reykjavík, ha consultat experts sobre el present i el futur de la llengua islandesa enmig del creixent procés de globalització, ha desmuntat el mite de la Islàndia sostenible i ecològica i, fins i tot, ha esbrinat com s’ho fan els joves per lligar i tenir sexe en el si d’una comunitat tan reduïda.

El llibre

L’AUTOR

Èric Lluent (Barcelona, 1986) és un periodista català resident a Reykjavík. Ha escrit cròniques i reportatges sobre Islàndia a mitjans com La Vanguardia, eldiario.es, Vice News, La Marea, La Directa o l’Independent de Gràcia. L’any 2017 va ser guardonat amb el Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació. Ha publicat els llibres Islàndia 2013. Crònica d’una decepcióIslàndia 2014. El preu del miracle econòmic i Una mala època.

«Islàndia és olor a sofre i flaire de peix sec, és la sacsejada sísmica queet desperta a mitjanit, és la tempesta que t’envolta i t’aclapara i és laterra desfeta que brolla incandescent davant dels teus ulls. És tot això iés també la manera com els humans han sobreviscut durant més de milanys en aquest indret perdut a tocar del cercle polar àrtic.»

Comparteix

Darreres notícies

La gran festa del llibre en català. Del 20 al 29 de setembre. Passeig Lluís Companys. Barcelona
A continuació trobaràs l'adreça, data i hora on els nostres autors signaran llibres aquest Sant Jordi. Bona diada!
L'autora Txell Feixas guanya el Premi Nacional de Periodisme
Com a bons lectors i lectores que som, la gent que ens estima ho té clar: Els reis mags ens regalaran un llibre. Com si fos tan fàcil!