Gèneres: Autobiografia, Memòria històrica i Periodisme
Etiqueta: Feminisme i gènere
ISBN: 978-84-1173-011-2
Format: 15 x 22 cm
Pàgines: 592
Publicació: 29/05/2023
Comparteix si t’ha agradat
Rebecca Donner
La foscor dels nostres dies (Ebook)
Una nord-americana a la resistència contra Hitler
Traducció de Queralt Alsina Cardona
La vida extraordinària d’una dona que va plantar cara al règim nazi.
Un dels millors llibres de l’any segons The New York Times, Wall Street Journal, Time Magazine i The Economist
La Mildred Harnack, una intel·lectual nord-americana de vint-i-sis anys, està iniciant una nova vida a Berlín quan el nazisme comença a despuntar. En pocs mesos presenciarà la seva fulgurant ascensió al poder i en el seu dia a dia passarà d’estudiar literatura i impartir classes a la universitat a ser al centre de la lluita contra el règim nazi.
Mildred Harnack és el nom d’una dona lliure i valenta que va refusar el discurs nauseabund i va desafiar les prohibicions d’Adolf Hitler. Va acollir reunions secretes al seu pis, va ajudar jueus i dissidents polítics a escapar del país, va orquestrar actes de sabotatge i va col·laborar en l’elaboració de pamflets que els seus còmplices repartien per les ciutats amagats en la nit. Quan es van disparar els primers trets de la Segona Guerra Mundial, sigilosa i enigmàtica com va ser sempre, es va convertir en espia del bàndol aliat. La Mildred Harnack va ser el cor que bategava al centre d’una de les xarxes de resistència clandestina més importants de la Segona Guerra Mundial.
Tres generacions més tard, la Rebecca Donner, la besneboda de la Mildred, homenatja la seva lluita amb aquest llibre a mig camí entre la biografia i el thriller polític. Resultat d’una extensa recerca de notes, correspondència, arxius i d’entrevistes en profunditat, Donner ha reconstruït una història de valor i coratge, aclamada per la crítica mundial, i que recupera la memòria d’una dona injustament oblidada. Un relat poderós i vibrant que ens recorda el combat d’aquelles dones que els llibres d’història i la memòria col·lectiva han deixat de banda.
Què n'han dit?
«Extraordinàriament íntim… un thriller real.» —The New York Times«Una obra magnífica, concebuda amb una intel·ligència poderosa.» —The Sunday Times«Una investigació apassionant sobre persones valentes i virtuoses atrapades enmig de l’horror.» —The Economist