Aquesta revetlla, elabora i gaudeix en família de la famosa i tradicional Coca de Sant Joan!

Sempre s’ha sabut que aquesta festivitat estiuenca és molt de la gresca: els focs artificials, les revetlles populars, la celebració amb l’arribada de l’estiu i de les vacances de molts… I, per descomptat, sempre s’ha relacionat Sant Joan amb la famosa i tradicional Coca de fruita confitada i pinyons. Amb el temps, aquest deliciós plat ha anat variant i ara en podem trobar de xocolata, de crema o inclòs de llardons.

Però aquella que han preparat sempre les pastisseries o els nostres avis i àvies, ha estat la primera. La de fruita i llardons és la que ens transporta a les revetlles passades, a quan érem canalla. Per això és tan especial; per això, s’ha constituit com una recepta tradicional que té cabuda al Corpus de la cuina catalana, el receptari més complet del nostre patrimoni culinari. Amb ella, tothom pot aprendre a fer les Coques de Sant Joan a casa fàcilment!

 

Fotografia de Públic (Aina Martí).

 

I així ens ho expliquen en aquest article del Públic, on podem seguir la recepta per gaudir de la millor Coca de Sant Joan d’enguany. Us animeu a fer-la? I a seguir cap altra recepta del Corpus de la cuina catalana? Anima’t!

 

 

Comparteix

Darreres notícies

La gran festa del llibre en català. Del 20 al 29 de setembre. Passeig Lluís Companys. Barcelona
A continuació trobaràs l'adreça, data i hora on els nostres autors signaran llibres aquest Sant Jordi. Bona diada!
L'autora Txell Feixas guanya el Premi Nacional de Periodisme
Com a bons lectors i lectores que som, la gent que ens estima ho té clar: Els reis mags ens regalaran un llibre. Com si fos tan fàcil!